Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2007

Εκκωφαντική …σιωπή

Μπορεί να είμαστε μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων, μακριά από την Ακρόπολη και το Λευκό Πύργο, μακριά από το Σύνταγμα και την Αριστοτέλους, αλλά δεν θα μπορούσαμε να είμαστε “μακριά”, από την διαμαρτυρία προς μια κατάσταση που διέπει την Χώρα μας και στοιχίζει ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Πέρα από κομματικές σκοπιμότητες, με αγνά κίνητρα, μαζευτήκαμε στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας στην Θεσπρωτία, μια μικρή επαρχιακή πόλη, να εκφράσουμε πρωτίστως την θλίψη μας για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας από τις πρόσφατες φωτιές.

Χωρίς φωνές και συνθήματα, στείλαμε με τη σιωπή μας, την αγανάκτηση και οργή που νιώθαμε, προς όλους αυτούς που “αποφασίζουν για εμάς”. Ένα τεράστιο “Γιατί;” πλανιόνταν στον αέρα. Δεν είναι δυνατόν να χάνονται έτσι ανθρώπινες ζωές. Δεν έχω σκοπό να αρχίσω να καταλογίζω ευθύνες δεξιά και αριστερά. Εξάλλου ευθύνες έχουμε και εμείς οι ίδιοι οι πολίτες. Ας ελπίσουμε ΠΟΤΕ να μην ξαναδούμε ανάλογες σκηνές – ΠΟΤΕ να μην ξαναζήσουμε ανάλογες καταστάσεις. Είναι καιρός, ο απλός και καθημερινός πολίτης να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράση. Να αναλάβει τις ευθύνες του!

Stumble Upon Toolbar

14 σχόλια:

Ατσαλάκωτος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε μου. Πρέπει έμεις οι πολίτες να πάρουμε τα πάνω μας και έπειτα να ζητήσουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά.
Καιρός να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε.
Η βουβή οργή είναι μια καλή αρχή κυρίως για τον αυτοπροσδιορισμό μας.

DPurpler είπε...

Μπράβο παιδιά!
Είχε ανταπόκριση από τον κόσμο;
Πόσοι περίπου συμμετείχαν;

Vasilis Pappas είπε...

Στην επαρχία πάντα τα νέα και οι εξελίξεις φτάνουν με καθυστέριση, και η κινητοποίηση έγινε πραγματικά την τελευταία στιγμή. Η συμμετοχή δεν ήτανε μεγάλη (περίπου 15-20 ατόμα), αλλά δεν μας πειράζει καθόλου! Δείχνει ότι και σε ένα μικρό μέρος υπάρχει διάθεση από ανθρώπους να κατεβούνε στις πλατείες και να διαμαρτυρηθούν.
Το θέμα έπαιξε και στα τοπικά ΜΜΕ, με την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ, να έχει ειδικό αφιέρωμα.

dpurpler πρόσθεσα την "αναδάσοση blog" στα link μου.

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη καλημέρα και συγχαρητήρια για την σελίδα σου. Σίγουρα θα βοηθήσει αρκετό κόσμο. Όσο αφορά την κινητοποίηση θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όσο ο Έλληνας έχει το φιλότιμο του, δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τίποτα σαν Έθνος.

DPurpler είπε...

Βασίλη, κάθε αρχή και δύσκολη,
Στην πρώτη συγκέντρωση τον Ιούλιο ήμασταν πολύ λιγότεροι. Προχθές, γεμίσαμε το Σύνταγμα.
Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αν οι κλασικές μέθοδοι διαμαρτυρίας είναι οι ιδανικές στην περίπτωσή μας - δεδομένου ότι περισσότερο χρησιμοποιούμε (οι bloggers) την πέννα μας ή μάλλον το πληκτρολόγιό μας για να εκφραζόμαστε. Ωστόσο, αυτό το σκεπτικό μας περιορίζει: Δεν είμαστε οι συμμετέχοντες μόνο bloggers! Ρίξε και μια ματιά στο www.oikologio.gr όπου προσπαθούμε να κάνουμε μία πιο οργανωμένη προσπάθεια.
Να είστε πάντα καλά και πάντα πρωτοπόροι!

Vasilis Pappas είπε...

xristo φίλε μου, συμφωνώ ότι δεν θα πρέπει να φοβόμαστε σαν έθνος! Αυτό μας έλλειπε!!! Ο Έλληνας τον έχει τον τσαμπουκά και το πείσμα (τα ξεχνάει βέβαια πολλές φορές)!! Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που συμβαίνει κάτι τόσο άσχημο! Μια ιστορία γεμάτη πολέμους και τραγωδίες!! Το θέμα είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας ξανά και ξανά!!

DPurpler, πράγματι γίνεται πολύ λόγος τις τελευταίες ημέρες για τις μορφές διαμαρτυρίας και την αποτελεσματικότητα που έχουνε. Προσωπικά πιστεύω η δυναμική που εκφράζεται από τους bloggers (κυρίως ατομικά με το πληκτρολόγιο τους:), θα τον βρει το δρόμο της!! Ακόμα είναι ίσως λίγο νωρίς για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, με ποιον τρόπο όλη αυτή η δυναμική μπορεί να εκφραστεί ως σύνολο πλέων, ασκώντας πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων!!

Κορκόδειλας είπε...

Βασιλάκη αγοριμου μπραβο ρε καλά κάνετε δώστε το μήνυμα στα καριόλια απο εκει που είστε μπορει και να ακούγεστε πιο πολύ απο εμάς.

καλώς σε βρήκα ρε φίλε.

korkodeilas is back

Vasilis Pappas είπε...

Καλό ήλθες korkodeila, ...πίσω στον "πολιτισμό", ...δε μνομίζω να σου έλειψε ιδιαίτερα!!

kokkinos είπε...

Συμμετείχα στην εκδήλωση στην Αθήνα. Σήμερα, εν μέρει, είμαι θύμα της ιδιας κατάστασης. Έχασα πολλά ελαιόδεντρα στη φωτιά μεταξύ Καμαρίνας και Καστροσυκιάς...Τι να πω, κανείς δεν ξέρει πια μέχρι που θα φτάσει το θέμα φωτιές...
Γιάννης Βέλλης

Vasilis Pappas είπε...

κ.Βέλλη λυπάμαι πολύ για τα δέντρα που έχασες!...πραγματικά το θέμα με τις φωτίες έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Βασικά εγώ δεν θυμάμαι ποτέ να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο!...Τι να πω...ας ελπίσουμε να σταματήσει εδώ το κακό, ...και φυσικά να μάθουμε από τα λάθη μας!

kokkinos είπε...

Ούτε και εγώ. Τουλάχιστον στην Πρέβεζα και Θεσπρωτία που έχω άμεση γνώση.
Τέλος πάντων. Να σταματήσει εκεί το κακό γιατί ο κόσμος ταλαιπωρείται. Και δεν αντέχει η περιοχή την ερήμωση και νέα μετανάστευση.

kokkinos είπε...

Το ποιήμα μου αυτό διάβασε, σήμερα το πρωί,ο Οικονομέας στο MEGA στο ρεπορτάζ με ελικόπτερο πάνω από τα καμένα της Πελοποννήσου:

"Πράσινο δεν έχει, μόνο ξερό χώμα/ σε σάπιο ουρανό, σε σκόρπια γη/ μοιράσαμε την εξουσία μας και τη χάλια ιστορία μας/ ποιά ιστορία, ποιά εξουσία/ μόνο λάθη κάναμε και τη χαλάσαμε/ τώρα γη ψάχνει ουρανό και ουρανός γη/ και εμείς την πράσινη φυγή..."

Γιάννης Βέλλης

[...ποιά ιστορία...]

Vasilis Pappas είπε...

Τα συγχαρτήρια μου κ.Βέλλη για το ποίημα σας. Πράγματι απόλυτα επίκαιρο. Τι εννοείτε στον τελευταίο στίχο "...και εμεις την πράσινη φυγή...";

kokkinos είπε...

Τι εννοείτε στον τελευταίο στίχο "...και εμεις την πράσινη φυγή...";
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ.