Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Η παρουσίαση του Βασίλη Παππά (Επιχειρηματικός Σύμβουλος, ΚΕΤΑ Ηπείρου)

Ξεκίνησα την παρουσίαση μου, αναλύοντας στους φοιτητές με πολύ απλά λόγια, τι είναι επιχείρηση, τι σημαίνει να είσαι επιχειρηματίας και εξήγησα την έννοια της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα δανείστηκα έναν ορισμό από τον Richard Branson (ιδιοκτήτης της Virgin), για τον επιχειρηματία, που ξεφεύγοντας από τους κλασικούς ορισμούς, είπε ότι “επιχειρηματίας είναι αυτός που αναζητά συνεχώς νέες ευκαιρίες”, και συμπλήρωσα μέσα από την μικρή μου εμπειρία, ότι είναι αυτός που δεν κάθεται να περιμένει την μοίρα του, αλλά αυτός που δημιουργεί την μοίρα του.

Όσον αφορά την έννοια της επιχειρηματικότητας, εξέφρασα την άποψη μου ότι “επιχειρηματικότητα” δεν είναι απλά η δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά ουσιαστικά αποτελεί στάση ζωής, και είναι περισσότερο νοοτροπία παρά οτιδήποτε άλλο.

Στη συνέχεια εξήγησα τους λόγους γιατί ένας νέος άνθρωπος να αναλάβει το ρίσκο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και ότι ουσιαστικά αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για έναν νέο άνθρωπο, δεδομένης της ελληνικής πραγματικότητας. Εξήγησα ότι δεν είναι γεννημένοι όλοι για να γίνουν επιχειρηματίες (το οποίο είναι απολύτως σεβαστό και αποδεκτό), αλλά όσοι έχουν την “φλόγα” μέσα τους, θα ήταν κρίμα να μην την εκμεταλλευτούν για τον εαυτό τους, και να στραφούν προς το Δημόσιο.

Στην επόμενη ενότητα αναφέρθηκα στις ικανότητες που έχουν αναπτύξει όλοι οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες ανά τον κόσμο και τους κάνει τόσο επιτυχημένους, παροτρύνοντας τους φοιτητές να διδαχθούν από αυτούς, και έκλεισα με τα πρώτα βήματα που καλό θα ήταν να ξεκινήσει ένας νέος άνθρωπος, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας του επιχειρηματικού του εγχειρήματος. Ακολούθησε η Αναστασία Σμυρόγλου.

Δείτε την παρουσίαση:

Stumble Upon Toolbar

2 σχόλια:

TA είπε...

Πολύ όμορφη και μοντέρνα η παρουσίαση!
Συγχαρητήρια, αλλά δυστυχώς δεν είμασταν εκεί για να την ακούσουμε!

Εντυπωσιακά και τα "αποφθέγματα", ειδικά το τελευταίο;!

Vasilis Pappas είπε...

Σ' ευχαριστώ Τάσο. Πραγματικά ήτανε μια πολύ καλή εκδήλωση με πολύ καλές εισηγήσεις από όλους τους ομιλητές.

Οι παρουσιάσεις από το slideshare "χάνουν" λίγο χωρίς την ανθρώπινη παρουσία να εξηγούν το κάθε slide. Παρόλο αυτά κάτι βγαίνει!!