Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Ημερίδα Επιχειρηματικότητας: Το ελεύθερο επάγγελμα ως επιλογή καριέρας

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα προς τους φοιτητές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, και τους μαθητές του ΙΕΚ, διοργανώνει το Κέντρο Επιχειρηματικής & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Ηπείρου, στο οποίο και εργάζομαι ως Επιχειρηματικός Σύμβουλος.

Η ημερίδα έχει σκοπό να ενημερώσει τους φοιτητές, και να τους δείξει ότι πέρα από μια θέση στο δημόσιο υπάρχει και η εναλλακτική λύση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Είναι μια προσπάθεια για την καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος προς τους νέους ανθρώπους.

Από το πρόγραμμα που ακολουθεί θα δείτε ότι έγινε προσπάθεια να διοργανώσουμε την ημερίδα, έτσι ώστε να έχει πρακτικό ενδιαφέρον με παραδείγματα υπαρκτά από νέους ανθρώπους που ξεκινήσανε την δική τους επιχείρηση.

Το Πρόγραμμα έχει ως εξής:
  • 1η ομιλία: “Το ελεύθερο επάγγελμα ως επιλογή καριέρας: Γιατί να αναλάβετε το ρίσκο της επιχειρηματικότητας”, Βασίλης Παππάς, (εγώ δηλαδή)
  • 2η ομιλία: “Αγάπη σε αυτό που επέλεξες να κάνεις: Απαραίτητο στοιχείο σε μια επιχείρηση”, Αναστασία Σμυρόγλου, MA in Art & Design, ιδιοκτήτρια του διαφημιστικού γραφείου ΧΑΜΕΛΑΙΩΝ στην Ηγουμενίτσα
  • 3η ομιλία: “Οικογενειακές επιχειρήσεις στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον”, Δημήτρης Σακαρέλης, MA in Marketing, ένας εκ των ιδιοκτητών της οικογενειακής επιχείρησης ΣΑΚΑΡΕΛΗΣ Α.Ε. που ειδικεύεται στο εμπόριο και την επεξεργασία αλουμινίου
  • 4η ομιλία: “Η μέθοδος του Franchising ως επιχειρηματική επιλογή”, Γιάννης Βρύσης, ΜΒΑ, ιδιοκτήτης του καταστήματος Multirama στην Ηγουμενίτσα
  • Συντονισμός ημερίδας: Βασίλης Παππάς

Όλοι οι ομιλητές είναι νέοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών. Η ημερίδα θα γίνει σε χαλαρό και informal ύφος. Την επόμενη ημέρα θα “ανεβάσω” τα πρακτικά της εκδήλωσης, ενώ θα προσπαθήσω να έχω και τις παρουσιάσεις. Βέβαια ακόμα καλλίτερα, θα ήταν να έρθετε στην ημερίδα να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά. Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα αμφιθεάτρου του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, την Παρασκευή 14 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα.

Stumble Upon Toolbar

Δεν υπάρχουν σχόλια: