Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Σοφά λόγια… (πάντα επίκαιρα)

Στο post αυτό συνέλλεξα μερικά πολύ ενδιαφέροντα “σοφά λόγια”, τα οποία έχουνε πει μεγάλοι επιχειρηματίες της Ιστορίας μας, και Guru σε θέματα στρατηγικής και μάνατζμεντ! Ξέρω ότι μερικά ανήκουνε στον Philip Kotler, και κάποια άλλα στον Michael Porter, και στον Peter Drucker (ο οποίος πέθανε πέρυσι), αλλά τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω ποιοι τα έχουνε πει. Όπως και να’ χει, θα μας βοηθήσουνε με την “συσωρευμένη γνώση” που περιέχουν στις φράσεις τους!

“Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον, είναι να το δημιουργήσεις”

“Μερικές φορές μπορεί να πρέπει να πυροβολήσεις στον αέρα για να βρεις το στόχο σου. Άλλες πάλι πρέπει να βρεις το στόχο σου και μετά να πυροβολήσεις.”

“Ηγεσία σημαίνει να ανασύρεις στην επιφάνεια τον ενθουσιασμό που υπάρχει εκ φύσεως σε κάθε άνθρωπο. Εφαρμόστε το στο προσωπικό σας.”

“Οι περισσότερες προβλέψεις είναι στην ουσία εκτιμήσεις. Αν κανείς είναι απαισιόδοξος «εκτιμά» απαισιόδοξα και αν είναι αισιόδοξος, «εκτιμά» αισιόδοξα!”

“Τα μεγάλα θέματα είναι δουλειά του μάνατζερ. Τα υπόλοιπα ανατίθενται.”

“Την εξυπηρέτηση των πελατών και τη φροντίδα προς τους υπαλλήλους. Αυτά πρέπει να προσέχουν οι μάνατζερ - και όχι το κέρδος. Αν συγκεντρώνονται στο κέρδος, έχουν χάσει...”

“Οι πραγματικά ηρωικοί ηγέτες είναι αυτοί που κάνουν τους άλλους να φέρονται ηρωικά χωρίς οι ίδιοι να επαίρονται.”

“Η ηγεσία και η στρατηγική είναι δύο πράγματα που δεν μπαίνουν σε καλούπια. Πρέπει πάντα να αφήνονται περιθώρια.”

“Στην επιστήμη, στην αγάπη και στη στρατηγική, αν κανείς συγκεντρώνεται στην τεχνική είναι σαν να προσπαθεί να καθοδηγήσει έναν ανίκανο!”

“Η στρατηγική δεν είναι μια διαδικασία προγραμματισμού, αλλά μια διαδικασία μάθησης.”

“Το όραμα καταγράφεται σε γενικές γραμμές. Οι λεπτομέρειες καθορίζονται στην πορεία. Γι' αυτό και το όραμα δεν πρέπει να είναι περιορισμένο και άκαμπτο.”

“Πέρα από τη βελτίωση τη στρατηγικής ή των μεθόδων του μάρκετινγκ, το χτίσιμο ενός δυνατού, «επώνυμου» προϊόντος είναι αυτό που θα πρέπει να απασχολεί τους επιχειρηματίες. Το «επώνυμο» προϊόν, ειδικά για μικρότερες εταιρείες, χτίζεται μέσα από την εξειδίκευση, από την επικέντρωση, σε ένα μικρό, συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς. Αυτό, είναι το μυστικό για την επιτυχία.”

“Η στρατηγική προχωρά και βάσει σχεδίου αλλά και βάσει των εξελίξεων. Δεν αναπτύσσεται ούτε σαν άνθος του θερμοκηπίου ούτε σαν σπόρος στο χωράφι.”

“Όραμα είναι η θέα από την κορυφή του βουνού.”

“Η ψυχή ποτέ δεν σκέφτεται χωρίς μία εικόνα (Αριστοτέλης).”

“Σκεφτόμαστε για να πράξουμε. Αλλά πράττουμε και για να σκεφτούμε.”

“Είναι διαφορετικό το να «ψάχνεις» για δουλειά από το να «τοποθετείσαι» για δουλειά. Το δεύτερο είναι πολύ καλύτερο και έχει να κάνει με το χτίσιμο της φήμης. Της φήμης ότι κάνεις κάτι τόσο καλά ώστε η διάδοση από στόμα σε στόμα να φέρνει τη δουλειά και όχι το ψάξιμο.”

“Πολλές φορές χρειάστηκαν 20 ολόκληρα χρόνια για να γίνει κάτι επιτυχία... σε μια στιγμή.”

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα "σοφά λόγια", με μεγάλες αλήθειες και γνώσεις, βγαλμένες μέσα από την ίδια την ζωή. Αν γνωρίζετε κάποια τέτοια "μυνήματα", (ή έχετε κάποια δικιά σας "ατάκα"), μπορείτε να τα προσθέσετε...

Stumble Upon Toolbar

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το νέο ηγείσθαι προυποθέτει αξιοποίηση της ομάδας.
Η ομάδα είναι κάτι παραπάνω από το άθραισμα των μελών της.
ΑΝΝΑ