Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

Ποιες επαγγελματικές δεξιότητες θα χρειαστούμε στο μέλλον;

To Cedefop, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, πρόκειται να ανακοινώσει, σε διεθνές συνέδριο που θα γίνει στην έδρα του στη Θεσσαλονίκη (21-22 Φεβρουαρίου), τα αποτελέσματα της πρώτης πανευρωπαϊκής πρόγνωσης για τις μελλοντικές ανάγκες σε επαγγελματικές δεξιότητες. Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, που έχει τίτλο Skills for Europe’s future (Δεξιότητες για το μέλλον της Ευρώπης) θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Η πρόγνωση αναφέρεται στο πώς διαμορφώνεται η ζήτηση για δεξιότητες και επαγγέλματα έως το 2015, με βάση τις παρατηρούμενες οικονομικές και τεχνολογικές μεταβολές, όπως π.χ. τις τεχνολογικές καινοτομίες και τις τρέχουσες δημογραφικές τάσεις. Η πρόγνωση αφορά την Ευρώπη των 25 (χωρίς τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία), και τη Νορβηγία και Ελβετία. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

Stumble Upon Toolbar

1 σχόλιο:

anna είπε...

καλημερα Βασίλης, ωραίο και προχωρημένο το θέμα όμως μήπως ξεχνάμε μάλλον όχι εμείς αλλά οι υπουργοί, το σήμερα και τρέχουμε στο αύριο; μήπως λέω;