Μια νέα επιχειρηματική ιδέα ως απάντηση στην συνεχή αύξηση της βενζίνης
Η ιδέα μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Η φράση “πενία τέχνας κατεργάζεται” πραγματικά ταιριάζει στην περίπτωση αυτή. Η συνεχής άνοδος της βενζίνης σε παγκόσμιο επίπεδο οδήγησε στην ιδέα του mygallons.com.
Και τι είναι αυτή η ιδέα; Είναι μια pre-pay κάρτα, κάτι σαν debit card όπου την δέχεται κάθε μηχάνημα πιστωτικών καρτών, όπου έχεις ήδη προ-πληρώσει μια ποσότητα σε λίτρα βενζίνης, σε σημερινή τιμή!
Η ιδέα του mygallons.com ουσιαστικά δουλεύει ως ένα είδος “προστασίας” ενάντια στις μελλοντικές αυξήσεις της βενζίνης, δίνοντας την δυνατότητα στους πελάτες, να αγοράσουν βενζίνη με την σημερινή τιμή, και να την χρησιμοποιήσουν στο μέλλον όταν η τιμή θα έχει αυξηθεί.
Η εφαρμογή της ιδέας του mygallon.com ξεκινάει με την online εγγραφή στο site της εταιρείας, όπου ο πελάτης ανοίγει έναν λογαριασμό. Στην συνέχεια καθορίζει ένα ποσό σε δολάρια που θέλει να χρησιμοποιήσει για να αγοράσει βενζίνη. Εάν για παράδειγμα επιλέξει να πληρώσει $100 και η τρέχων τιμή της βενζίνης είναι $5 ανά λίτρο, τότε έχει αγοράσει (με εγγύηση) 20 λίτρα βενζίνης, ακόμα και αν την επόμενη ημέρα η τιμή της βενζίνης πάει στα $10 ανά λίτρο! Αφού ολοκληρωθεί η online εγγραφή τότε μέσα σε μερικές ημέρες αποστέλλεται στον πελάτη η κάρτα του (με τα πληρωμένα λίτρα βενζίνης μέσα).
Και ένα ακόμα παράδειγμα. Έστω ότι έχεις αγοράσει (προ-πληρώσει) 100 λίτρα βενζίνης με τιμή $5 ανά λίτρο. Κρατάς την κάρτα σου για ένα διάστημα και όταν δεις ότι η τιμή της βενζίνης έχει ανέβει στα $5,5 ανά λίτρο, τότε δίνεις την κάρτα σου στο βενζινάδικο και γλιτώνεις $0,5 για κάθε λίτρο!
Νομίζω η “ιδέα” και ο τρόπος που δουλεύει το mygallon.com έχουν γίνει κατανοητά! Προσωπικά την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχουν παγίδες και ποιες είναι. Η ιδέα είναι πολύ νέα, ξεκίνησε μόλις πριν μερικούς μήνες τον Απρίλιο που μας πέρασε. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, http://www.mygallons.com/.
Και το ερώτημα που μου έρχεται τώρα είναι, θα μπορούσε να δουλέψει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα; Είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο; Δεν έχω εύκολη απάντηση!