Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Ξεκινάει αυτή την εβδομάδα η 1η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας των Νέων, στην Αθήνα, ένας θεσμός που πρώτο-ξεκίνησε το 2004 στην Αγγλία με πρωτοβουλία του τωρινού Πρωθυπουργού Gordon Brown. Ο θεσμός αυτός επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες Χώρες της Ευρώπης αλλά και του κόσμου σαν μια ωραία ιδέα για την προώθηση και διάδοση του επιχειρηματικού πνεύματος. To επιχειρειν blog δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει μια τέτοια προσπάθεια και πρωτοβουλία!

Ο θεσμός στοχεύει στην έμπνευση και την ενημέρωση όλων των νέων ανθρώπων, όποιων και αν είναι, σπουδαστές, υπάλληλοι, ή αυτοαπασχολούμενοι, να κάνουν ένα δημιουργικό βήμα μπροστά στην εξέλιξή τους, διοργανώνεται σε 78 πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, από τις 19 έως και τις 25 Νοεμβρίου 2008 (http://www.enterpriseweek.gr/ και http://www.unleashingideas.org/ ).

Στην Αθήνα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα" (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης, Θησείο, απέναντι από την "Τεχνόπολις").

Τι θα τρέξει ;

Τεχνόπολις:

  • Δωρεάν σεμινάρια (19-25/11, 4 καθημερινά)
  • Κέντρο Συνδυασμένης Πληροφόρησης (14.00 -20.00 ) από Δημόσιους Φορείς που ενισχύουν την Επιχειρηματικότητα και την Απασχόληση των Νέων σε όποια κατηγορία και αν ανήκουν. Η Γενική Γραμματεία Ισότητας θα προσφέρει συμβουλευτική για νέες γυναίκες.

Μελίνα Μερκούρη:

  • “Καφέ των Επιχειρηματιών”: Πιες ένα καφέ σε μια άνετη συζήτηση χωρίς φώτα και μικρόφωνα, με έναν επιχειρηματία ενός κλάδου που σε ενδιαφέρει ! Μια εξαίρεση: Η Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης θα είναι εκεί !
  • Φόρουμ καθημερινά, από την Πέμπτη έως την Δευτέρα. Η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας και η Γενική Γραμματεία Ισότητας συνομιλούν με νέους επιχειρηματίες χωρίς οθόνες, χωρίς μονόλογους! (20/11, 18.30).
  • Ο ΟΑΕΔ, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το ΚΕΘΙ εξηγούν ευκαιρίες και προγράμματα προς όφελος των Νέων: ανοικτή συζήτηση, (21/11, 18.30 ).
  • Ιδρυτική Συνάντηση Συνεταιρισμού Πληροφορικών Ελλάδος, (22/11, 17.00 ).
  • Φοιτητικές οργανώσεις όπως η AIESEC και η JADE συνομιλούν με την ΟΕΣΥΝΕ και την
  • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος για πρωτοβουλίες δικτύωσης, κινητικότητας και εξωστρέφειας (22/11, 18.30 ).
  • Ο Δήμος Αθηναίων οργανώνει ημερίδα για την Διαπολιτισμική Επιχειρηματικότητα (23/11, από πρωίας)
  • Εκπαίδευση και Επιχειρηματικότητα (24/11, 18.30 )

Παράλληλες Εκδηλώσεις:

Ξεκίνημα του "Global Management Challenge" στην Αίγλη Ζαππείου
Εκδήλωση για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην Piscines Ideals

Δείτε ωράρια, εγγραφείτε ή εκδηλώστε ενδιαφέρον δωρεάν συμμετοχής σε ό,τι σας ενδιαφέρει στην ιστοσελίδα http://www.enterpriseweek.gr/ !

Stumble Upon Toolbar

Δεν υπάρχουν σχόλια: