Το blog μεταφέρθηκε!

Θα μεταφερθείτε εντώς 10sec.
Εάν όχι, τότε επισκεφθείτε το
http://epixeirein.gr
και αλλάξτε τα αγαπημένα σας.


My blog has moved!

You should be automatically redirected in 10 seconds. If not, visit
http://epixeirein.gr
and update your bookmarks.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2007

Ευχές για το Νέο Έτος

Με μια μεγάλη δόση αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά που έρχεται, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, με περισσότερες Θετικές Σκέψεις για τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους! Στους φίλους επιχειρηματίες του blog, εύχομαι μια Χρονιά με περισσότερη στρατηγική σκέψη, έξυπνες επιλογές, και επιτυχημένες κινήσεις.

------- ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ---------

Stumble Upon Toolbar

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2007

Οι Νέες Τάσεις του 2008

Η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού, οι νέες κοινωνικές ομάδες, τα social media, οι νέοι άνθρωποι που επιστρέφουν, και το κίνημα των ενεργών πολιτών είναι μερικές από τις τάσεις που θα μας απασχολήσουν μέσα στο 2008.

ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ να λέγεται ότι η γνώση του μέλλοντος, μας βοηθάει να κατανοήσουμε καλλίτερα το παρόν μας. Γνωρίζοντας τις “νέες τάσεις” που έρχονται, θα είσαστε σε θέση να προετοιμάσετε καλλίτερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια το μέλλον σας. Θα προσαρμοστείτε ευκολότερα στις αλλαγές που έρχονται. Πιθανόν να εκμεταλλευτείτε “επιχειρηματικά”, μια νέα ιδέα ή μια νέα τάση. Δείτε το νέο που έρχεται ως ευκαιρία και όχι ως απειλή. Μέσα στο 2008 λοιπόν, επικεντρώστε την προσοχή σας στις παρακάτω τάσεις:

Η αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού
Την τελευταία δεκαετία, τα όρια ζωής των ανθρώπων έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η πληθυσμιακή ομάδα των ανθρώπων άνω των 65 ετών είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας. Επιπλέων, υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, περίπου 450 εκατομμύρια άνθρωποι στον ανεπτυγμένο κόσμο θα βγούνε στην σύνταξη (η γενιά των baby boomers).
Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνοντας στην σύνταξη θα αναζητήσουν ανέσεις, και ειδικά προϊόντα. Υπολογίζεται ότι θα ταξιδεύουν τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, ενώ πολλοί θα εγκατασταθούν σε χώρες με ήπιο κλίμα όπως η Ελλάδα. Η αγορά κατοικίας από ηλικιωμένα ζευγάρια αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να είσαστε προετοιμασμένοι.

Νέες κοινωνικές ομάδες: Μετανάστες
Από μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας focus, υπολογίζεται ότι οι αλλοδαποί που ζουν σήμερα στην Ελλάδα, φτάνουν στο 10% περίπου του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας. Οι ιδιαίτερες ανάγκες τους αλλά και η επιθυμία τους για βελτίωση του τρόπου ζωής τους στη χώρα μας, έχουν ως αποτέλεσμα μία συνεχώς αυξανόμενη καταναλωτική συμπεριφορά, η οποία μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται εντονότερη από εκείνη των Ελλήνων.
Για παράδειγμα, μέσα από την έρευνα της focus, υπολογίστηκε ότι το 40% των αλλοδαπών έχει προβεί σε ανακαίνιση του σπιτιού του μέσα στον τελευταίο χρόνο (τουλάχιστον μία εργασία) καθώς επίσης και σε αγορά αντικειμένων για το σπίτι. Το ανάλογο ποσοστό για τους Έλληνες είναι 39%. Πολλοί από τους αλλοδαπούς δίνουν μεγάλο μέρος του οικογενειακού τους εισοδήματος στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Τα προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στην κοινωνική αυτή ομάδα αυξάνονται συνεχώς. Τις τάσεις αυτές δεν θα πρέπει να τις αγνοήσετε!

Περισσότεροι νέοι επιστρέφουν

Την τάση αυτή την είχαμε εντοπίσει και στο 2007. Θα συνεχίσει να μας απασχολεί και μέσα στο 2008, και ίσως εντονότερα. Περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους, στην επαρχία. Προέρχονται κυρίως από τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπου ζούσαν και εργάζονταν τα τελευταία χρόνια. Τώρα οι συνθήκες επιστροφής έχουνε ωριμάσει. Έντονο είναι το φαινόμενο της επιστροφής ανθρώπων και από το εξωτερικό και κυρίως την Γερμανία, όπου οι συνθήκες εργασίας έχουνε αλλάξει σημαντικά, με αποτέλεσμα η επιστροφή τους στην Ελλάδα να αποτελεί μια καλή επιλογή.
Οι άνθρωποι αυτοί επιστρέφοντας, φέρνουν μαζί τους τις συνήθειες και εμπειρίες που απέκτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι θα αναζητήσουν τα ίδια προϊόντα, τις ίδιες υπηρεσίες και τον ίδιο τρόπο ζωής, στο νέο μέρος που ήρθαν να εγκατασταθούν. Θα υπάρξει λοιπόν η τάση από τον κόσμο αυτό, να καταναλώσει προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιούσε ήδη και γνωρίζει.
Αυτό σημαίνει, ότι μέσα στο 2008, θα δούμε περισσότερες αλυσίδες franchising να ανοίγουν στο νομό μας. Οι άνθρωποι αυτοί θα ψάχνουν συνεχώς να κάνουν νέα πράγματα και να γεμίζουν δημιουργικά τον χρόνο τους. Συνιστώ λοιπόν την προσοχή σας μέσα στο 2008. Η τάση αυτή μπορεί να δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες!

Social Media: Η νέα μεγάλη τάση
Με τον όρο social media εννοούμε τα μέσα επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους τους πολίτες για την ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων, μέσα από το internet. Τα blogs, τα forum, τα web-video (όπως το youtube), και τα social networks (όπως το myspace και το facebook), αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των social media.
Περισσότεροι άνθρωποι από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν μια ιδέα, μια άποψη, να πούνε την γνώμη τους και να ακουστούνε σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια άλλων ανθρώπων, χρησιμοποιώντας απλά ένα blog. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δημιουργούνται περίπου 100 χιλιάδες νέα blogs κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα, αριθμούμε περίπου 250 χιλιάδες αυτή τι στιγμή.
Τα social media, έχει αποδειχτεί ότι επηρεάζουν πλέων σημαντικά την κοινή γνώμη. Δεν είναι λίγες οι φορές που το κίνημα των bloggers ξεχύθηκε στους δρόμους, συμπαρασύροντας πλήθος κόσμου. Την τάση αυτή (η οποία εκφράζει μια κρυφή ανάγκη) για έκφραση, για ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων και ιδεών, μεταξύ των ανθρώπων θα πρέπει σίγουρα να την λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Μέσα στο 2008 θα δείτε περισσότερους ανθρώπους να αποκτούν το δικό τους blog, και τα social media, να αυξάνουν ακόμα περισσότερο την επιρροή τους στην κοινή γνώμη.

Ένα νέο κίνημα γεννιέται
Είναι το κίνημα των ενεργών πολιτών. Όπως αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ένα πολύ καλό άρθρο της με τίτλο "Το κίνημα πολιτών άρχισε να φέρνει αποτελέσματα", τον τελευταίο καιρό, παρατηρείτε η τάση, όλο και περισσότεροι άνθρωποι να συνασπίζονται αυθόρμητα σε ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική που καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον. Το είδαμε χαρακτηριστικά το καλοκαίρι με τις μαζικές διαδηλώσεις για τις φωτιές, και τις κινήσεις πολιτών για την προστασία δασών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Η τάση αυτή των ανθρώπων για συμμετοχή σε κοινές δράσεις, με αποδέκτες τους ίδιους τους πολίτες, αυξάνεται συνεχώς και συνδέεται άμεσα με το κίνημα των bloggers, που είδαμε προηγουμένος. Είναι κάθε ηλικίας, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που αρνούνται να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις από τον καναπέ. Παρεμβαίνουν δυναμικά, προασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα στην καλή ποιότητα ζωής.
Πάνω από 100 κινήσεις πολιτών δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ). Η τάση αυτή είναι συνεχώς αυξανόμενη, και θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή μέσα στο 2008, αφού όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αναμένεται να συμμετάσχουν σε ανάλογες δράσεις.

ΤΕΛΟΣ είναι πολλές ακόμα οι τάσεις που πρέπει να στρέψετε την προσοχή σας μέσα στο 2008, όπως οι νέες τεχνολογίες, η τάση για μια πιο υγιεινή διατροφή, η στροφή στα επώνυμα προϊόντα, η τάση για προστασία του περιβάλλοντος, κλπ. Από την πλευρά σας, απαιτείται ετοιμότητα, αυξημένη παρατηρητικότητα και μεγάλη προσοχή στις νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν.

Stumble Upon Toolbar

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

10 Most Powerful people in Business

Δεν θα μπορούσε από ένα blog σχετικό με την επιχειρηματικότητα να λείψουν οι ισχυρότεροι άνθρωποι αυτή την στιγμή παγκοσμίως στο πεδίο των business & entrepreneurship. Θα μας βοηθήσει να πάρουμε μια ιδέα για την ζωή τους, και να ψάξουμε περισσότερα πράγματα για το τι κάνουν αυτοί τόσο καλά, και θεωρούνται τόσο επιτυχημένοι (μήπως μπορέσουμε να αντιγράψουμε και εμείς κάτι!).

Η πηγή για το post αυτό είναι το περιοδικό FORTUNE, όπου αναφέρεται στους 25 ισχυρότερους ανθρώπους των business παγκοσμίως. Εμείς εδώ θα δούμε τους 10 ισχυρότερους! Την αφορμή για το κείμενο αυτό την πήρα από ένα άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, όπου παραθέτει την εν λόγω λίστα από το περιοδικό Fortune. Ποιοί είναι λοιπόν αυτοί οι κύριοι (σε original κείμενο);

1. Steve Jobs
Chairman and CEO, Apple

During the first two decades of his remarkable 30-year career, the Apple Inc. founder twice altered the direction of the computer industry. In 1977 the Apple II kicked off the PC era, and the graphical user interface launched by Macintosh in 1984 has been aped by every other computer since. Along the way Jobs conceived of "desktop publishing," gave the world the laser printer, and pioneered personal computer networks. As a side gig he bankrolled Pixar, which fostered the development of the technology and a brand-new business model for creating computer-animated feature films.
That's five industries that Jobs has upended - computers, Hollywood, music, retailing, and wireless phones. At this moment, no one has more influence over a broader swath of business than Jobs. --Brent Schlender

2. Rupert Murdoch
Chairman and CEO, News Corp.

News Corp. is a global force across the board - film, television, print, and even online (it owns the social networking site MySpace). Murdoch wanted more, and he got it with the $5 billion acquisition of Dow Jones. It was the crowning achievement of a career that started in 1953 when he inherited control of two Australian newspapers. Murdoch expanded to Britain in the 1960s, the U.S. in the '70s, and Asia in the 1990s. In Britain he owns the biggest tabloid, the Sun, and in the U.S. the New York Post and his Fox News Network are known for their take-no-prisoners attitude.

3. Lloyd Blankfein
Chairman and CEO, Goldman Sachs

Wall Street firms are taking multibillion-dollar write-offs. Titans of finance are losing their jobs. But through it all, Goldman Sachs keeps making money. The i-bank reported stellar third-quarter results: Earnings per share almost doubled from the prior year, and return on equity was 36.6%.
CEO Lloyd Blankfein, who took over last spring, gets credit for helping steer Goldman away from the most damaging investments. And Goldman, which says it has limited exposure to the subprime mess, stands confirmed - for now, anyway - as the smartest bank on the Street. --Bethany McLean

4. Eric Schmidt, Larry Page, and Sergei Brin
CEO; President, Products; President, Technology; Google

The ambitions of Brin and Page, Google's 34-year-old founders, are pretty much boundless. Sure, they've already revolutionized - okay, massively disrupted - the advertising industry. But the billionaires aren't stopping there. They've set their sights on altering how mobile telephones work, fixing climate change, utterly redefining the very nature of work, that sort of thing.
Preposterous? Actually, there's a method to their madness. Despite endless predictions that Google would run itself off the rails, the duo, along with CEO Eric Schmidt, have shown a good deal of management maturity. They've been willing to build (AdWords, their search-based advertising service) as well as buy (YouTube). And they've defied critics who said they couldn't operate their company for the long term. --Adam Lashinsky

5. Warren Buffett
Chairman and CEO, Berkshire Hathaway

Of course it matters that Buffett has built Berkshire Hathaway into a massive holding company with interests ranging from underwear to private jets (2006 revenues: $98 billion). Of course it's impressive that since 1965, Berkshire has performed more than twice as well as the S&P 500. Of course it's amazing that Buffett has made millions from something as toxic as Enron bonds. And of course it is somehow unsurprising that he managed to help broker a deal between A-Rod and the New York Yankees.

6. Rex Tillerson
Chairman and CEO, Exxon Mobil

An oilman down to his boots, Tillerson makes no apologies for running the world's biggest non-state-run oil company. Exxon Mobil gets high marks for the quality of its operations, and its stock has out-distanced the S&P 500 on Tillerson's watch. He has even made something of a modest PR splash by acknowledging the possibility of global warming, something his prickly predecessor never did. Exxon under Tillerson has learned that it needn't pick a fight in order to throw around its weight. --Jon Birger

7. Bill Gates
Founder, chairman of Microsoft; founder and co-chair of the Bill & Melinda Gates Foundation

Bill Gates remains the iconic technologist, entrepreneur, and business leader of his generation. He invented the software industry, masterminded the rise of the PC, and has hung in there as a force on the Internet. Still intent upon transforming how people work and communicate, now Gates is pushing software to handle all aspects of office communications, from your phone to e-mail to instant messaging. His software powers smartphones and will show up soon in television set-top boxes. And he has hooked up with upstarts like Facebook to channel the energy and advertising potential of social networks.

8. Jeff Immelt
Chairman and CEO, GE

General Electric's chief executive is powerful for many reasons, but here's one that's often overlooked: the company's AAA credit rating. Only six U.S. industrial corporations hold that credential, and it gives GE a huge competitive advantage in the finance-related businesses that bring in most of its profit. It also helps the company sell its big-ticket products - jet engines, industrial turbines, CT scanners, locomotives, and so forth - by offering financing that competitors can't beat. Add a century of experience in developing the world's best managers and management practices, and GE becomes a very tough organization to catch up with or oppose.

9. Katsuaki Watanabe
President, Toyota

No question: When Katsuaki Watanabe became president of the world's most admired company in 2005, he took the wheel of a well-oiled machine. But he is making his own mark on it, urging the company, which earned $14.1 billion last year, to keep getting better. He launched a quality-improvement campaign that helped make the debut of the 2008 Highlander SUV just about trouble-free and has the company on track to overtake General Motors for good as the world's largest automaker. His ultimate goal: a car that can drive across the U.S. on a single tank of gas. At the speed he has Toyota moving, you can pencil that in for 2050. --Alex Taylor III

10. A.G. Lafley
Chairman and CEO, Procter & Gamble

Since taking charge in 2000, when Procter & Gamble was sinking under the weight of too many new products and organizational changes, Lafley has refocused on consumers and rejuvenated core businesses. P&G now boasts 23 billion-dollar brands, including Tide, Crest, Pampers, Gillette, Olay, Pantene, and the latest addition, Gain laundry detergent. By denouncing insularity and demanding innovation in everything that P&G does, this company lifer has pushed P&G toward higher-margin areas like health, beauty, and personal care. The payback: Profits have tripled on his watch, to more than $10 billion on $76.5 billion in revenues.

Δείτε το original post εδώ.

Stumble Upon Toolbar

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Επιχειρηματικότητα Ευκαιρίας Vs Επιχειρηματικότητα Ανάγκης

Ένας στους πέντε, ανοίγει μια επιχείρηση για να αποφύγει την ανεργία και όχι επειδή διέκρινε κάποια επιχειρηματική ευκαιρία.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Monitor - GEM), για το έτος 2007, και παρουσιάστηκε στις 29 Νοεμβρίου. Η έκθεση έχει τίτλο “Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2006-2007”, και πραγματοποιήθηκε στον ενεργό πληθυσμό της χώρας μας, ηλικίας 18 έως 64 ετών. Ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της έκθεσης είναι ότι η “επιχειρηματικότητα ανάγκης” αντιπροσωπεύει το 2006 πάνω από το 20% των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, έναντι 14,2% το 2005. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας στους πέντε γίνεται επιχειρηματίας, …λόγω ανεργίας!

Τι σημαίνει επιχειρηματικότητα ανάγκης;
Όταν λέμε “επιχειρηματικότητα ανάγκης”, εννοούμε το ποσοστό των ατόμων που στράφηκαν στην επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω έλλειψης άλλων δυνατοτήτων ικανοποιητικής απασχόλησης. Δηλαδή προκειμένου κάποιος να μείνει άνεργος, προτίμησε να ανοίξει την δική του επιχείρηση. Το ανάλογο ποσοστό στην Ευρώπη, κυμαίνεται στο 18,6%, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα υπερτερεί σε αυτού του τύπου την επιχειρηματικότητα (9η θέση σε 21 ευρωπαϊκές χώρες).

Βασικά συμπεράσματα έρευνας ΙΟΒΕ
Μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα του ΙΟΒΕ προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα που αξίζουν την προσοχή μας:

  • Κατά το 2006 στην Ελλάδα σχεδόν το 16% του πληθυσμού (περίπου 1,1 εκατ. άτομα), σχετίζεται με κάποιου τύπου επιχειρηματική δραστηριοποίηση είτε αυτή είναι καθιερωμένη, είτε έχει μόλις ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα.
  • Από αυτούς, το 8,24% (περίπου 560χιλ. άτομα) ήταν Καθιερωμένοι Επιχειρηματίες, συμμετείχαν δηλαδή στην ιδιοκτησία ενός επιχειρηματικού εγχειρήματος το οποίο λειτουργεί για διάστημα τουλάχιστον 42 μηνών. Είναι η 2η υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη και μπορεί να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα της υψηλής αυτοαπασχόλησης στην Ελλάδα.
  • Το 14,2% (περίπου 965 χιλ. άτομα) δηλώνει ότι έχει σκοπό να ξεκινήσει κάποιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα (συμπεριλαμβανομένης της αυτοαπασχόλησης) εντός της επόμενης τριετίας.
  • Πάνω από το 20% των επιχειρηματικών προσπαθειών το 2006, αποτελεί επιχειρηματικότητα ανάγκης. Δηλαδή, από άτομα που στράφηκαν στην επιχειρηματική δραστηριότητα λόγω έλλειψης άλλων δυνατοτήτων απασχόλησης.
  • Η επιχειρηματικότητα είναι υπόθεση μεγαλύτερων ηλικιών. Η μέση ηλικία νέου - επίδοξου επιχειρηματία ενισχύεται στα 38 έτη. Αυτό πιθανόν σημαίνει ότι οι προσπάθειες για μόνιμη μισθωτή εργασία δεν απέδωσαν, οπότε η αυτοαπασχόληση αποτελεί μια καλή επιλογή.
  • Το 54% διαθέτει απλώς απολυτήριο Λυκείου (3η υψηλότερη θέση στην Ευρώπη στη συμμετοχή των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Διαπιστώνουμε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, δεν έχουν κάποιο πτυχίο.
  • Επίσης σταθερά οι μισοί νέοι - επίδοξοι επιχειρηματίες ανήκουν στο ανώτερο (1/3) εισοδηματικό κλιμάκιο του ελληνικού πληθυσμού, κάτι που φανερώνει ότι το “επιχειρείν” απαιτεί σημαντικούς οικονομικούς πόρους.
  • Τέλος, κατά το 2006 ένα ποσοστό της τάξης του 2,7% (περίπου 181χιλ. άτομα) του ενεργού πληθυσμού δηλώνει ότι διέκοψε την λειτουργία της επιχείρησης την οποία κατείχε. Σχεδόν ένας στους τέσσερις πάντως δηλώνει ότι βρήκε άλλη εργασία (το πιθανότερο μισθωτή), ενώ σε σχέση με άλλες χώρες, στην Ελλάδα φαίνεται ευκολότερα κάποιος να επιλέγει να αποχωρήσει από την επιχειρηματική δραστηριότητα εφόσον βρει άλλη (μισθωτή) απασχόληση.
Όλα τα παραπάνω συμπεράσματα της μελέτης του ΙΟΒΕ, αποτελούν σημαντικά στοιχεία προβληματισμού. Θα επανέλθουμε στο θέμα και σε επόμενα άρθρα μας. Κλείνοντας την πρώτη αυτή προσέγγιση, και όπως επισημαίνει ο ΙΟΒΕ, καθοριστικός παράγοντας στην εκδήλωση της “επιχειρηματικότητας” στην χώρα μας, δεν είναι μόνο ο αριθμός των ευκαιριών που υπάρχουν, αλλά και η ίδια η επιθυμία του ατόμου να γίνει επιχειρηματίας και άρα να αναζητήσει πιο προσεκτικά το πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί επικερδώς, και επιτυχημένα! Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της έκθεσης, εδώ!

Stumble Upon Toolbar